Wielkanocny klasyk, którym dzięki Babci Zosi można delektować się przez cały rok. Żurek z borowikami to w 100% roślinna, naturalna kompozycja suszonych warzyw, zbóż i przypraw. Poznaj...
Blog
Kotleciki jajeczne to babciny klasyk. Babcia Zosia do swoich kotlecików dodaje pożywną i delikatną kaszę jaglaną. Świetnie sprawdzą się jako alternatywa dla tradycyjnego kotleta lub jako...
Placuszki z serem ricotta i owocami na bazie kaszy bulgur to pyszna i zdrowa alternatywa dla tradycyjnych deserów, ale bez dodatku cukru. Proste w przygotowaniu placki sprawdzą się jako lunch,...
Frittata to tradycyjna śródziemnomorska zapiekanka jajeczna z warzywami lub mięsem. W wersji Babci Zosi sekret stanowi pyszna, intensywnie grzybowa Kasza pęczak z kurkami, cebulką i natką...
Kasza to źródło cennych wartości odżywczych. Kaszotto z bogatą w białko ciecierzycą stanowi pełnowartościowy, zdrowy posiłek do przygotowania w zaledwie 30 minut. Świetnie sprawdzi się...
Kto powiedział, że kasza jest nudna? Pieczone naleśniki jaglane z brzoskwinią to alternatywa dla tradycyjnych słodkości, która świetnie sprawdzi się także jako drugie śniadanie do...
Barszcz czerwony – król wśród świątecznych zup. Wiele osób nie wyobraża sobie Wigilii bez barszczu. Sekretem dobrej zupy są buraki – soczyste, lekko słodkie. Właśnie takie są buraki,...
Zupa z soczewicy Babci Zosi pod ciastem francuskim to pyszny, prosty w przygotowaniu pomysł na pożywny posiłek dla domowników i niespodziewanych gości.
Połączenie sera feta i Kaszy jaglanej z cukinią, pomidorkami i słonecznikiem to pyszna alternatywa dla tradycyjnych farszów. Świetnie komponuje się z ziołowym naleśnikiem z dodatkiem bazylii...